Este spațiul tău, ca tânăr! Aici, poți pot explora interesele tale, poți participa la ateliere creative, poți deprinde noi competențe și dezvolta relații sănătoase cu cei din jurul tău.
Aici vei găsi evenimente culturale, seminarii, cursuri de formare, activități sportive și de voluntariat, toate contribuind la dezvoltarea ta personală și la implicarea activă în comunitate.
În Gorj, organizațiile construiesc spiritul civic și cetățeanul activ. Facilitează voluntariatul și le arată oamenilor cum să faci bine fără să aștepți ceva în schimb.
GORJ CIVIC HUB este punctul de plecare spre creșterea civismului în județul Gorj
Credem că ONG-iștii sunt cei care nu renunță, cei cărora le pasă de cei din jur și cei care cred că lucrurile se schimbă pornind de la ei.
Activăm spiritul civic.
Întâi ne adunăm toți cei care vrem și punem umărul la dezvoltarea unei comunități.
Apoi, creăm o platformă a organizațiilor nonprofit din județ și ne instruim împreună, învățăm cum să creștem impactul în comunitate.
În plus, prin educație civică înveți să fii atent la deciziile din orașul tău, să reacționezi și să te implici atunci când ceva nu funcționează.
Fie că ești un tânăr plin de energie sau un înțelept cu experiență, fiecare perspectivă este importantă pentru noi. Haideți să construim împreună o comunitate mai bună pentru noi și pentru generațiile viitoare.
Pentru finanţarea activităţii publice în domeniul tineretului se alocă anual prin legea bugetului de stat sumele corespunzătoare. Fondul destinat activităţilor de tineret prevăzut se utilizează pentru finanţarea activităţii de tineret a structurilor neguvernamentale de utilitate publică de şi pentru tineret, precum şi a unor activităţi de tineret de interes local.
Salutare!
Vrem să îți spunem că suntem aici și așteptăm cu nerăbdare să auzim toate gândurile tale pline de inovație și creativitate! Consiliul Consultativ pentru Tineret este vocea ta care poate susține ideile tale în legătură cu Primăria Târgu Jiu.
Știm că ai soluții ingenioase pentru provocările cu care ne confruntăm în comunitatea noastră. Indiferent dacă este vorba despre idei pentru a îmbunătăți mediul înconjurător, pentru a sprijini educația tinerilor sau pentru a crea evenimente interesante pentru toți, suntem aici să te ascultăm.
Tu poți aduce un suflu nou în modul în care vedem problemele și în modul în care abordăm soluțiile.
Având în vedere Legea tinerilor nr. 350 din 21 iulie 2006, Art. 10 alin. (1), (2) și (3):
(1) Autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene asigură cadrul instituţional şi condiţiile necesare pentru participarea tinerilor la luarea deciziilor din domeniul tineretului.
(2) În toate problemele ce vizează tineretul, consiliile locale ale comunelor şi oraşelor au obligaţia de a organiza proceduri de consultare cu organizaţiile neguvernamentale de tineret şi pentru tineret, constituite la nivelul respectivei unităţi administrativ-teritoriale.
(3) În toate problemele ce vizează tineretul, consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi consiliile judeţene au obligaţia de a organiza proceduri de consultare cu fundaţiile judeţene pentru tineret, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi cu organizaţiile neguvernamentale de tineret şi pentru tineret, constituite la nivelul respectivei unităţi administrativ-teritoriale,
U.A.T municipiul Târgu Jiu lansează invitația către Fundațiile județene pentru tineret, precum și organizațiile neguvernamentale de tineret și pentru tineret, constituite la nivelul Municipiului Târgu Jiu, să se înscrie în cadrul Consiliului Consultativ de Tineret (C.C.T).
Rolul Consiliului Consultativ de Tineret este de a asigura cadrul instituţional şi condiţiile necesare pentru participarea tinerilor la luarea deciziilor din domeniul tineretului.
Fundațiile județene pentru tineret, precum și organizațiile neguvernamentale de tineret și pentru tineret, constituite la nivelul Municipiului Târgu Jiu vor desemna un reprezentant în Consiliul Consultativ de Tineret, prin completarea dosarului de înscriere care trebuie să conțină următoarele documente:
-Declarație de intenție;
-Statutul organizației;
-Dovada că sediul social/punctul de lucru/filială se află în municipiul Târgu Jiu;
-Raportul de activitate pe ultimul an calendaristic;
-Împuternicirea reprezentantului din partea organizației și date de contact ale acestuia;
Modul de funcționare a Consiliului Consultativ de Tineret (C.C.T) va fi stabilit de membrii în prima ședință, după constituirea acestuia.
Dosarul de înscriere se trimite la adresa de e-mail: primariatargujiu@targujiu.ro.
Data până la care se depun candidaturile: 15.11.2022.
Documentele solicitate se vor pregăti în format pdf. Dacă atașamentele depășesc 5MB aplicanții sunt rugați să realizeze dosarul de înscriere într-un folder tip (dropbox, onedrive, google drive, etc.), iar link-ul folderului se va atașa în e-mail cu drept de acces pentru adresa: primariatargujiu@targujiu.ro.